НасловнаСрбија

Вучић: Преговори с немачким инвеститором да у Врању запосли 1.500 радника

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се воде преговори са једним великим немачким инвеститором, чије име још не сме да открије, који би у Врању инвестирао 200 милиона евра и запослио око 1.500 људи.

„Водимо преговоре с једним великим немачким инвеститором, још не смем име да кажем, јер водимо преговоре за огромну инвестицију, до сада апсолутно највећу у Врању, од преко 200 милиона евра и која предвиђа запошљавање око 1.500 радника“, рекао је Вучић током обиласка гинеколошко-акушерског одељења које се реконструише у оквиру радова на реконструкцији Опште болнице у Врању.

Вучић је претходно питао жене шта држава може да уради како би било више деце у Врању и како би ове године било више од 1.249 рођених беба, колико је било у 2023. години.

Истакао је да држава може да помогне да буде више радних места. Председник је нагласио да немачке компаније увек долазе у Србију да остану дуго да послују.

Нагласио је да је реч о гринфилд инвестицији, што значи да неће ући у неки стари објекат, већ ће уложити свој новац у изградњу потпуно нових капацитета.

Обиласку болнице, у чију реконструкцију је до сада уложено скоро 1,5 милијарди динара, присуствују и министарка здравља Даница Грујичић и министар за јавна улагања Марко Благојевић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон