НасловнаСрбија

Вучић у Скопљу: Од 1. марта слободно тржиште рада између Србије, Северне Македоније и Албаније

Од 1. марта требало да се успостави слободно тржиште рада за Србију, Северну Македонију и Албанију, изјавио је председник Србије Александар Вучић након састанка лидера Западног Балкана у Скопљу .

Он је, у обраћању медијима, истакао да је то за Србију велика и важна вест.

,,Овде увек буде и понеких непријатих детаља, али не желим о томе. Синоћ смо имали важан састанак са људима из Отвореног Балкана. У 14 сати се потписује. Од 1. марта би коначно требало да ступи на снагу потпуно слободно тржиште рада, Србија, Албанија и Северна Македонија. То за нас много значи, прављење тржиште са радном снагом од око 11 милиона становника“, рекао је Вучић.

На скупу у Скопљу учествовали су председник Републике Србије Александар Вучиц́, премијери Албаније Еди Рама, Црне Горе Милојко Спајиц́, Косова Аљбин Курти, Срђан Амиџиц́, актуелни министар финансија и трезора у Савету министара Босне и Херцеговине, као и Герт Јан Копман, генерални директор за суседство и преговоре о проширењу у Европској комисији и Џејмс О’Брајен, помоц́ник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања.

Извор: Косово онлајн; фото: скриншот

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон