Косово

Вујичић: ЗСО кључ Бриселског споразума, тема свих тема

Данијела Вујичић, председница Скупштинског одбора за Косово и Метохију, гостујући у емисији „Актуелности“ на ТВ Мост, рекла је да је састанак на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине следеће недеље битан и да се без дијалога и компромисног решења не може доћи до нормализације односа.

Вујичић је истакла да је ЗСО кључ Бриселског споразума, тема свих тема.

„Ми смо годинама уназад показивали да смо увек за дијалог и што се тиче Београда ту никада ништа није било спорно. Видели смо да су све рунде дијалога завршаване тако да није било никаквог решења, јер Аљбин Курти својим ескалаторним потезима и једностраним решењима је у периоду од три године увек наметао нове теме дијалога. Формирање Заједнице српских општина је кључ бриселског дијалога, коју већ 11 година немамо, и то је је тема свих тема и мислим да ће се у овој новој рунди дијалога говорити о ЗСО“, рекла је Вујичић .

Подсећа да 11 година немамо ЗСО и истиче да Аљбин Курти три године говори да не жели ЗСО.

„Ми већ 11 година немамо ЗСО, али Аљбин Курти три године говори како је не жели, о чему сте и ви извештавали. Не може се без дијалога и компромисног решења доћи до нормализације односа између Београда и Приштине. Хајде да сачекамо 26. јун да видимо нови исход рунде дијалога на високом нивоу“, рекла је Вујичић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон