KosovoNaslovna

Zapaljena srpska zastava u Velikoj Hoči, poruka da nismo poželjni na ovim prostorima

Srpska zastava koja se nalazila na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima na ulazu u Veliku Hoču, u petak u večernjim satima je zapaljena. Radi se o još jednom aktu albanskih ekstremista. 

Paljenje srpske zastave u Velikoj Hoči u petak samo je jedan u nizu sličnih akata, a sve u cilju da se zastraši srpsko stanovništvo koje živi na prostoru Orahovca i Velike Hoče i da se putem zastrašivanja natera da napusti svoja ognjišta. Sam čin dolaska u selo i paljenja zastave benzinom, kao i raniji akti paljenja i lomljenja krsta na istom ovom spomeniku, pokazuje količinu mržnje i upornosti da se život meštana Hoče učini što težim. 

„Kakvu poruku mogu da nam šalju, da posle dogovora i napora da ostanemo ovde i živimo, smatramo da ovim činom nismo dobrodošli na svojim ognjištima. Policija je bila, izvršila uviđaj, za sada čekamo njihov odgovor, iskreno sumnjam da će pronaći počinioce. Nakon svake ovakve situacije, strah kod meštana se dodatno povećava, očekujemo neko poboljšanje, a kao da se vraćamo unazad. Sve je više incidenata“ – rekao je za RTV Gračanicu predsednik privremenog organa opštine Orahovac Aleksandar Micić.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je međunarodne predstavnike da dođu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči i “da sa tog mesta pošalju jasnu poruku da su ovakvi etnički incidenti i napadi na srpsko postojanje na KiM nedopustivi”. Kancelarija za Kosovo i Metohiju, postaviće novu trobojku.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button