КосовоНасловна

Запаљена српска застава у Великој Хочи, порука да нисмо пожељни на овим просторима

Српска застава која се налазила на споменику убијеним и киднапованим Србима на улазу у Велику Хочу, у петак у вечерњим сатима је запаљена. Ради се о још једном акту албанских екстремиста. 

Паљење српске заставе у Великој Хочи у петак само је један у низу сличних аката, а све у циљу да се застраши српско становништво које живи на простору Ораховца и Велике Хоче и да се путем застрашивања натера да напусти своја огњишта. Сам чин доласка у село и паљења заставе бензином, као и ранији акти паљења и ломљења крста на истом овом споменику, показује количину мржње и упорности да се живот мештана Хоче учини што тежим. 

„Какву поруку могу да нам шаљу, да после договора и напора да останемо овде и живимо, сматрамо да овим чином нисмо добродошли на својим огњиштима. Полиција је била, извршила увиђај, за сада чекамо њихов одговор, искрено сумњам да ће пронаћи починиоце. Након сваке овакве ситуације, страх код мештана се додатно повећава, очекујемо неко побољшање, а као да се враћамо уназад. Све је више инцидената“ – рекао је за РТВ Грачаницу председник привременог органа општине Ораховац Александар Мицић.

Канцеларија за Косово и Метохију позвала је међународне представнике да дођу код споменика убијеним и киднапованим Србима у Великој Хочи и “да са тог места пошаљу јасну поруку да су овакви етнички инциденти и напади на српско постојање на КиМ недопустиви”. Канцеларија за Косово и Метохију, поставиће нову тробојку.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон