Друштво

Званичници честитају Васкрс

Први потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали честитао је Васкрс патријарху српском Порфирију, свештенству Српске православне цркве и свим верницима који празник славе по јулијанском календару. Честитку је упутио и председник Републике Српске Милорад Додик.

Синиша Мали поелео је верницим да Васкрс прославе у здрављу и миру, са својим најближима.

„Желим вам да један од највећих хришћанских празника, дан Христовог васкрсења, проведете у добром здрављу и миру, са својим најближима, делећи радост, разумевање и љубав“, навео је Мали.

Како је додао, празник наде и новог почетка је прилика да се подсетимо колико је важно да негујемо праве, хришћанске, вредности, колико је важно да будемо добри људи, да поштујемо и водимо рачуна једни о другима, да будемо сложни и јединствени како у невољи, тако и у радости.

„Нека нам Васкрс да веру у боље сутра и оснажи одлучност да не станемо на путу напретка, већ да заједно наставимо да радимо и градимо нашу Србију водећи рачуна подједнако о сваком грађанину. Христос васкрсе!“, поручио је Мали у честитки.

Додик: Нека Васкрсење Христово свима донесе радост и утеху

Честитку је упутио и председник Републике Српске Милорад Додик.

„Поводом наступајућег празника Васкрсења Господа Исуса Христа, упућујем срдачне честитке и желим да ово празнично време дочекате и проведете у духу вековне традиције нашег народа. У околностима у којима живимо, вера у Васкрсење, у добро и правду јесте оно што треба да нас свакодневно снажи, те да нас утврди у истини да зло нема последњу реч“, навео је Додик.

„Сви наши празници, а свакако и Васкрс упућују на породичне вредности које нас окупљају и које су нас одржале. Сабрани у храмовима и у топлини наших домова, сједињени у лепоти комшијских и пријатељских односа, стичемо личну и колективну снагу. Стога, нека Васкрсење Христово свима донесе тако потребну радост и утеху“, саопштено је из Кабинета председника Републике Српске.

Цвијановић: Да Васкрс буде инспирација за вечну истину добра над злом

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је највећи хришћански празник Васкрс и пожелела да празник над празницима буде инспирација и надахнуће за вечну истину о победи добра над злом и у данима великих искушења и недаћа извор снажне вере у православне хришћанске вредности.

Цвијановић је у честитки патријарху српском Порфирију,  архијерејима, свештенству, монаштву и свим православним верницима пожелела да предстојеће празничне дане проведу у духовном миру, здрављу и сваком добру, испуњени љубављу према породици и ближњима.

„Вођени Христовим благословом и снагом, нека празник над празницима буде инспирација и надахнуће за вечну истину о победи добра над злом, и у данима великих искушења и недаћа, извор снажне вере у православне хришћанске вредности“, навела је Цвијановић.

У светлости Васкрсења, Цвијановићева је поручила да једни другима пожелимо васкршњи мир и покажемо заједништво, поштовање и уважавање уз традиционални поздрав Христос Васкрсе“, саопштено је из Кабинета српског члана Председништва.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон