Главна / Вести / Косово и Метохија / Наставак разговора у Бриселу

Наставак разговора у Бриселу

briselНови разговори делегација Београда и Приштине на експертском нивоу, који су почели у понедељак, данас се настављају у Бриселу.

Једна од главних тема су припреме за локалне изборе на Косову и Метохији заказане за 3. новембар.

Две делегације разговарају о тренутним проблемима у реализацији избора и начинима какао да се они превазиђу у директном дијалогу са представницима ОЕБС-а и Приштине. Делегације ће данас разговарати и о остваривању споразума о интегрисаном управљању границом.

Према писању дневника Трибуна, делегација Косова сагласила се са предлогом да ОЕБС добије додатна овлашћења за локалне изборе 3. новембра и организује прикупљање гласачких листића Срба ван Косова.

Та мисија је преузела на себе и организовање избора на територији Србије, односно да брине о гласању косовских Срба који живе у Србији.

Дневник је објавио да су се обе стране сагласиле да ОЕБС у Србији отвори посебан центар у којем ће се прикупљати гласачки листићи косовских Срба који гласају на територији Србије. Такав договор се образлаже чињеницом да косовска и српска пошта не сарађују.

Нову улогу ОЕБС-а је за дневник потврдила и председница Централне изборне комисије Ваљдете Дака, која је члан косовске делегације у разговорима о нормализацији односа Косова и Србије.

Check Also

Беживотно тело пронађено поред пута на северу КиМ, потрага за возачем осумњиченим да је изазвао несрећу

На магистралном путу код Лешка пронађено је беживотно тело особе, која је највероватније страдала од …