ДруштвоНасловна

13.фебруар- Светски дан радија

13. фебруар је Светски дан радија, а обележава се у знак сећања на 1946. годину, када је први пут емитован програм Радија УН. Циљ Светског дана радија је подизање свести јавности и медијима о самој вредности радија, побољшању међународне сарадње те приступу информацијама путем радија.

Радио Грачаница почела је са радом 21.10.1999.године и до данас је задржала место најслушаније српске радио станице на Космету.

Сигнал се простире на подручју Косовског, Пећког, Призренског, Косовско-митровачког и Косовско-поморавског округа и емитује се са предајника у Сушици.

Радио Грачаница емитује разноврсне програмске садржаје почев од конакт емисија и живих преноса, преко информативних, докуменатрних, културних, спортских, дечијих садржаја и музичких емисија прилагођених свим структурама слушалаца. У складу са постојећим условима и предвиђеном динамиком емитује 24 сата програма дневно. Тежиште програма фокусира се на информисање Срба на територији Косова и Метохије са освртом на актуелна дешавања на територији Косовског, Косовско-поморавског, Гњиланског, Пећког и Призренског округа. Целокупни програм Радио Грачанице чине сопствени програмски садржаји и музички спотови продукцијских кућа са којима сарађује Радио Грачаница.

Радио као медиј без обзира на друштвене мреже и друге медије, последњих година бележи пораст слушаности у свету. Људи највише верују радију показују истраживања. И даље радио је најбржи медиј када је у питању информисање. Добро расположење стиже са радија уз музику коју волите, јер данас уз велики избор ФМ и дигаталних станица, свако може пронаћи оно што му одговара.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон