ВестиКосово

Вучић: Најава Приштине о њиховом нацрту Статута ЗСО још један трик Куртија и лобиста

Председник Србије Александар Вучић изјавио је поводом најаве Приштине да ће косовском уставном суду доставити до краја маја свој нацрт Статута Заједнице српских општина да је у питању још један трик Аљбина Куртија и његових помагача и лобиста, али не и озбиљан покушај.

“Реч је о још једном трику који заједнички проводе Аљбин Курти и његови помагачи укључујући и Гералда Кнауса и све друге њихове лобисте. Они сами кажу да ће они доставити свој текст до краја маја. А ко сте ви да достављате свој текст? У Бриселском споразуму је сасвим јасно да то треба да ради менаџмент Србије или ако се ми сагласимо, као што смо се контекстуално, концептуално и у начелу, сагласили да то буде текст који је предала ЕУ – какве везе они имају са тим и шта имају да достављају било шта”, поручио је Вучић.

Вучић је истакао да је наравно реч о трику зато што, како је рекао, Енглези сада притискају све друге да се прихвати чланство Косова у Савету Европе.

“Тако да је то још један покушај, а да ли ће они то да ураде или не, то не могу да знам. Али наравно да је реч о трику, а не озбиљном покушају да се било шта уради у правцу спровођења споразума из Брисела из 2013. и 2015. године, чак и о нацрта Статута који је поднела ЕУ недавно и са којим смо ми, као што сам рекео, сагласни”, навео је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон