КосовоНасловна

Влајић: Очекујем да суд донесе праведну одлуку у случају Арсића

Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини настављено је суђење Душку Арсићу из Матичана који се терети за наводни ратни злочин почињен на Косову 1999.године.

На данашњем рочишту Душку Арсићу пред Посебним одељењем Основног суда тужилаштво и одбрана дали су завршне речи. Арсић је ухапшен у децембру 2021.године на прелазу Јариње приликом доласка због решавања питања узурпиране имовине у селу Матичане.

„ Ово је једно од сличних суђења који се воде у Косовским судовима и по мом убеђењу, што сам и у својој завршној речи истакао, ради се о једном предмету где докази нису уверљиви. Оптужује се човек који је на Косову живео и пре и након рата, који је овде засновао породицу, који Косово никад није напуштао, који се слободно кретао, одлазио у косовске институције. Он је такође на Косову радио и одједном је пожелео да прода своју имовину око које је имао спор, пријављен је да је починио ратни злочин.  Две и више ћутања наводног оштећеног односно сведока говори да ту нису чиста посла. Сматрам да ће суд имати тежак проблем да ово питање реши и да донесе правичну одлуку. Објављивање одлуке заказано је за седам дана. Као професионалац очекујем да суд испоручи правду, да судови због тога и постоје, а правда у овом случају јесте особађајућа пресуда. Једноставно нема доказа за оптужбе против овог човека“ – рекао је адвокат оптуженог Арсића Небојша Влајић.

Душко Арсић је током рочишта рекао да је од стране двојице Албанаца имао притисак у тренутку када је желео да имовину пребаци са очевог имена на своје.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон