Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин сутра у посети студентима у Лепосавићу и Митровици

Вулин сутра у посети студентима у Лепосавићу и Митровици

vulinМинистар без портфеља у Влади Републике Србије, задужен за Косово и Метохију Александар Вулин посетиће у уторак, 01. октобра Лепосавић и Косовку Митровицу.

На Високој економској школи струковних студија у Лепосавићу министар Александар Вулин ће доделити индексе студентима прве године академских студија школске 2013/2014.

Истог дана министар Александар Вулин ће студентима који су уписали прву годину на Медицинском факултету у Косовској Митровици такође уручити индексе.

Предвиђено је да министар без портфеља у Влади Републике Србије, задужен за Косово и Метохију Александар Вулин посети Ректорат Приштинског Универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици. Како је саопштено из Канцеалрије за Косово и Метохију, Вулин ће присуствовати отварању Студентског дома у оквиру студентског центра у Косовској Митровици.

Канцеларија за КиМ осудила каменовање комбија

Kancelarija za KiMКаменовање комби возила које је превозило Србе из Сувог Дола до Косовске Митровице, а које се десило данас око подне, је још један у низу напада на Србе у последњих неколико дана. На срећу, нико од петоро путника, који су се у том тренутку нашли у возилу, није повређен. Као и остали напади, који су се недавно догодили и данашње каменовање комбија има за циљ застрашивање Срба и њихово одустајање од изласка на предстојеће локалне изборе у Покрајини.

Канцеларија за Косово и Метохију упозорава да је насиље постало готово свакодневна појава у Покрајини, усмерена ка рушењу свега што је до сада договорено и постигнуто Бриселским споразумом.

Из тог разлога Канцеларија за Косово и Метохију тражи да се виновници овог и свих других злочина на Космету хитно пронађу и казне. Само то је пут да се свим грађанима на Косову и Метохији, без обзира на њихову националну припадност, обезбеди миран и безбедан живот.

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …