КосовоНасловна

Арлов и ове године на Јарињу уручио пакетиће пакетиће и стипендије деци са КиМ

Иако већ три године траје безразложна одлука Приштине да забрани улазак  на КиМ, председнику Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бања Луке Милораду Арлову, овај осведочени хуманитарац је и ове године, недалеко од административног  прелаза Јариње, доделио новогодишње пакетиће и стипендије за седморо деце са КиМ.

Арлов је  за ТВ  Мост  нагласио да, упркос забрани Приштине, неће одустати од тога да помаже онима кијима је то потребно.  Он је подсетио, да је до пре три и по године, на Косову боравио 136 пута и никада није начинио ни саобраћајни прекршај.

,,Добио сам 19. децембра одбијеницу и уз њу само једну реченицу на енглеском језику да ми неће бити дозвољен улаз на КиМ. Жао ми је што ове стипендије и поклоне не могу да поделим деци у њиховим кућама. Још негде око хиљаду и нешто пакетића делићемо до Нове године и 1.500 ћемо поделити током јануара широм КиМ. Њих су деци са Косова послали њихови вршњаци из Републике Српске у нашој великој акцији која се зове: „Обрадујмо наше вршњаке на Косову и Метохији“, рекао је Арлов.

Осим празничних пакетића, Арлов је и ове године уручио седам стипендија, које  су поклон двоје донатора  из РС:

,,Хтели смо уочи дочека да седморо деце са Косова добије посебан поклон од нас и да им честитамо Нову годину и све предстојеће српске празнике у јануару. Дошли смо са овим веома вредним четворомесечним стипендијама у укупном износу од 2.600 евра или сваком детету по 100 евра месечно и поклонима за празнике овде на Јарињу.  

Један пензионер из околине Добоја осам година стипендира шесторо деце и већ је више од 50.000 евра својих личних средстава поклонио српској деци. Њему се прикључила једна жена из Источног Сарајева. Хоће да буду анонимни, то им даје још већу хуманост јер неће да се чују њихова имена, а хоће да помогну српски народ и спрску децу на КиМ“, рекао је Арлов. 

Он је још једном поновио да му је жао што не може да посети дневни центар „Подржи ме“ који се налази у Северној Митровици, а изградио га је Одбор Републике Српске за децу и младе са потешкоћама у развоју.

,,.Морам чекати нека боља времена, вероватно ће се и то променити, та неправда забране мог уласка без икаквог ваљаног образложења. Никоме не желим ништа лоше, само хоћу да помогнем српски народ и у томе ме не могу спречити. Сваки тај пакетић, свака стипендија, свака помоћ увек ће доћи на било који начин до онога коме је намењена“, нагласио је Арлов.

Малишани нису крили осмехе и радост, који су и циљ поклон- пакетица, а стипендије ће бити велики подстрек  у школовању.

Мајка добитнице стипендије Ивана Ракић истиче  да стипендије значе много, не само у материјалном смислу, већ зато што представљају и поруку да неко мисли на њихову децу.

,,Одбор за помоћ и господин Милорад Арлов од почетка су уз Центар за децу са сметњама у развоју, а мени као мајци много значи стипендија мом детету, јер на тај начин набављамо и лекове, финансирамо асистента за ћерку. Углавном се тај новац користи за моју ћерку, и од велике нам је помоћи“, казала је Ракић.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон