Косово

Арлов мештанима Гораждевца: Поносни будите што чувате ваше верске и древне обичаје

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов честитао је мештанима Гораждевца и свештенству, сеоску славу Свети Јеремија.

“Срећна и благословена сеоска слава Св. Пророк Јеремија кога ваше храбро и највеће метохијско село у равници подножја Проклетија обележава и слави сваког 14. маја. Срећна Крста, поздравом којим се ви поздраљате и кога славите много векова још док је само била и сад постоји древна дрвена црква која краси ваше село и носи име  Св.Пророка Јеремије. Посебно вас краси купање Крста у сеоској речици поред древног млина коме сваке године младост вашег села даје посебну драж сеоској слави, традиционалне литије у којима учествује цело село и дарежљивост свих домаћина, који нуде гостима и свим присутним гостопримство износећи част испред својих кућа у храни и пићу. Поносни будите што чувате ваше верске и древне обичаје који вас сабиру кроз српске песме, културу, духовност и славље”, наводи у честитки Арлов.

Поручио је да ће децу из Гораждевца, у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“, гости братског града Бијељине радо дочекати 22. јуна, као и другу децу са Косова.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон