КосовоНасловна

Арлов одао пошту убијеном Оливеру Ивановићу

У Храму Свете Тројице у Бања Луци председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов упалио свећу на шетогодишњицу убиства пријатеља Оливера Ивановића, саопштено је из Одбора.

“Прошло је пуних шест година од кад је убијен мој пријатељ, лидер и патриота Оливер Ивановић  у кога сам имао много поверења и много пута се састајали и причали о ситуацији Срба и уопште о Косову и Метохији. Веома је ценио мој хумани рад за српски народ на Косову и Метохији и то што у њега не уносим политику него помоћ онима којима је најпотребнија”, каже Арлов.

Присећа се последњег сусрета са Оливером Ивановићем 12. јануара 2018. године.

“Сећам се разговора са њим, супругом Миленом и новинаром Недељком Зејаком, док се његов син Богдан играо око нас, коме сам донео Новогодишњи пакетић. Ничим није упућивало на његов страх да је уплашен. Разговарали смо како он види уопште животну српску ситуацију на Косову и Метохији. Био ми је пријатељ и више пута сам га посећивао док је био у притвору у Косовској Митровици”, наводи Арлов.

Истиче да је Оливер био лидер Срба на Косову и Метохији коме су многи веровали, а “његовом ликвидацијом и убиством много тога је поремећено за српски народ на Косову и Метохији”.

“Након шест година није ништа детаљно и тачно откривено ко је налогодавац и који је тачно мотив његове ликвидације, само знамо да Оливера више нема. Сигурно највише тугују његова деца, породица, а и ми сви који смо га добро познавали надајући се да ће правда бити задовољена и пронаћи екзикуторе и налогодавце овог злочина и ликвидације српског лидера Оливера Ивановића из Косовске Митровице”, рекао је Арлов, наводи се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон