Политика

Барац: Одлагање гласања у УН показује да се дипломатска борба Србије исплатила

Срђан Барац из Центра за друштвену стабилност оценио је да вест коју су објавили медији да је одложена седница Генералне скупштине УН заказана за 2. мај, а на којој би требало да се гласа о предлогу резолуције о Сребреници, говори да је дипломатска борба Србије уродила плодом, да се глас малих држава чуо и да је у међународним односима Србија успела да мотивише друге државе да устану, подигну глас и боре се за истину и правду.

Он је за Т а н ј у г  рекао да сматра да је дипломатска офанзива Србије у смислу представљања чињеница уродила плодом и показала колико је важно да се гласање у УН не дешава по диктату, већ у складу са сопственим одлукама држава, са истином и правдом.

Барац каже да је одлагање гласања показало да је онима који су претходних дана водили интезивну кампању за усвајање ове резолцуције потребно више времена, да виде колико ће имати гласова подршке.

„Све и да не успемо, борба сама је успех, борба да нисмо немо прихватили диктат, да нисмо немо прихватили да се донесе једна таква резолуција, је већ довољно снажна порука“, истакао је Барац.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон