ДруштвоНасловна

У оквиру месеца српског језика, Грађевинско-саобраћајна школа организовала квиз „Српски се воли“

Манифестацији „Март, месец српског језика“, коју организује Друштво за српски језик и књижевност Републике Србије, прикључила се Грађевинско-саобраћајна школа у Грачаници.

У оквиру манифестације организоване су бројне активности у овој школи, а све то како би се деци скренула пажња колико је битно очување нашег језика. Професори су се потрудили да на јединствен начин и кроз занимљиве садржаје такмичарског карактера деци предоче градиво српског језика и књижевности.

„Све то смо радили како бисмо децу више заинтересовали и како бисмо им указали на лепоту српског језика и његове изражајне могућности, где би се сам предмет афирмисао још више међу ученицима“, истакла је Марија Караџић, професорица српског језика и књижевности у овој школи.

Она је истакла да се Грађевинско-саобраћајна школа у Грачаници овој манифестацији придружила прошле године, а све то у циљу улепшавања школске свакодневице својим ученицима.

„Прошле, али и ове године организовали смо квиз, који смо назвали „Српски се воли“, а у коме су се деца такмичила из области језика и књижевности, што је наишло на велико интересовање ученика, на наше задовољство, па смо им припремили и симболичне награде“, нагласила је Караџић.

Грађевинско-саобраћајна школа на различите и занимљиве начине обележава све битне датуме, а нарочито у српском језику и књижевности.

„Сматрам да сваки наставник у свом домену треба да пружи деци што занимљивије часове и методе, да их више мотивише и да све од себе да деца то прихвате“, истакла је Караџић.

Грађевинско-саобраћајна школа у Грачаници има три образовна профила, уз који својим ученицима пружа бесплатну обуку за Б категорију, смер за возаче моторних возила и за Ц категорију,  а од прошле године у новом смеру-Техничар за логистику и шпедицију, поред Б категорије, ученици добијају и обуку за виљушкаре.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон