ДруштвоКосовоЛокалнеНасловна

Декоративне корпице посебно актуелне пред Ускршње празнике

Време празника је права прилика да се припреме поклони, као и да се домови украсе неким новим декорацијама. Када су у питању Ускршњи празници онда су то најчешће корпе за јаја и различити украсни предмети. Управо овакве предмете у домаћој изради, а искључиво од новинског папира ствара Ана Секулић из Грачанице.

Ана Секулић, већ годинама се бави израдом украсних предмета од новинског папира, за шта је потребна посебна техника. Њене корпе као и различити докоративни украси, налазе се у многим домовима, а посебно су актуелни приликом Новогодишњих, Божићних и Ускршњих празника.

„Углавном су то производи који су већ наручени, искључиво радим по наруџбини. Ранијих година их је било много више, с обзиром на ситуацију у каквој се налазимо сада већ је много мање поруџбина, али их има, задовољна сам. Углавном се ти производи раде за Новогодишње, Божићне и Ускршње празнике, као и за свадбе, све зависи шта људи траже и какве су им жеље“, рекла је Ана Секулић.

Шаренило и различити модели производа најчешће су намењени најмлађима, а по речима Ане Секулић основну инспирацију и проналази у природи и међу децом.

„Деца су најбољи показатељ за оно шта ја радим, јер када дете узме корпицу, по његовом изразу лица можете видети његову реакцију, а то за мене нема цену“, истакла је за РТВ Грачаница Ана Секулић.

Са својим производима, Ана је до сада имала прилику да се представи на бројним изложбама и манифестацијама, што је уједно био и један од начина да неке од производа пласира на тржишту и прода.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон