Косово

Димитрије Ђорђевић: Бринем за егзистенцију своје породице, али верујем да ће Београд наћи решење за ову ситуацију

На банкоматима у Северној Митровици већ дуже време стоје обавештења да новца у њима нема, а испред испоставе ПШ се стварају дуги редови Срба, који чекају на исплату свог новца.

Један од њих је и Митровчанин Димитрије Ђорђевић, корисник социјалне помоћи, који је све забринутији за своју породицу, јер страхује да ће доћи у ситацију да нема средстава за основне животне намирнице.

Фото: ТВ Мост

“Тешка је ситуација, није лако, динара нема у Митровици, тачније на целом Косову…надамо се да ће Приштина увидети да ми млади можда и можемо да поднесемо пут, али је најтеже за оне који су стари, болесни, инвалиди, који морају, који су принуђени да иду у најближу филијалу Рашка или Нови Пазар”, каже Димитрије.

Он се, као и сви Срби на КиМ узда у Београд и државу Србију.

“Није ни мало лако, тешко је , али се надамо да ће Београд постићи договор са Приштином и решити ову ситуацију у којој се тренутно налазимо”, истиче Димитрије и додаје да нема намеру да оде са КиМ.

Фото: ТВ Мост

“Ово је мој дом, моја кућа, надам се да ћу остати овде са породицом”, поручује Димитрије и додаје да Срби носе борбеност у својим генима и да су, што су више изложени притисцима, све одлучнији да остану на својим огњиштима.

Подсетимо, држава Србија издваја значајна средства за најугроженије на КиМ и чини све да им олакша положај, који је због одлуке Приштине да укине платни промет са централном Србијом, најтежи до сада.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон