Локалне

Добра сарадња ИОМ и Општине, додатно помогнути актуелни пројекти

Међународна организација за миграције (ИОМ) на Косову обезбедила је додатну подршку у виду опреме и машина за неколико корисника грантова са територије општине Грачаница.

Помогнути су од раније подржани пројекти, а ове донације омогућиће им да додатно прошире постојеће бизнисе, саопштено је из општинског Одељења за економски развој. Директор тог одељења Небојша Миловановић опрему им је уручио заједно са представницима ИОМ-а.

Додатна подршка обезбеђена је у оквиру Програма ЕУ за стабилизацију заједница 4 (ЕУ-ЦСП ИВ), преко којег је недавно опрему добило и четрнаест организација и удружења.

Захваљујући доброј сарадњи Општине Грачаница и ИОМ-а, протеклих година средства за покретање или проширење бизниса из области пољопривреде, заната и слично, добило је на десетине породица, а све у циљу њиховог економског оснаживања.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић казала је да је веома задовољна сарадњом са ИОМ-ом.

„Захваљујем се организацији ИОМ што су изабрали да и у нашој општини пруже подршку грађанима који су желели да остваре своје идеје и покрену сопствене послове“, казала је председница.

Представници ИОМ су се такође Општини захвалили на дугогодишњој и успешној сарадњи.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон