KulturaLokalneNaslovna

Dom kulture “Gračanica”: Prijava radova za dvanaesti “Grafest”

Međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „GRAFEST“ održaće se od 4. do 6. decembra u Domu kulture „Gračanica“.

Poziv za učešće, koji se odnosi na prijave dokumentarnih filmova i srodnih dokumentarnih televizijskih formi (reportaže, emisije, priloge) proizvedenih posle 01. januara 2017. godine, upućuje se televizijskim i samostalnim produkcijama, kao i nezavisnim autorima, saopšteno je iz Doma kulture “Gračanica”.

Kako se navodi u saopštenju, nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme da premaši deset.

Popunjene i potpisane prijave mogu se poslati na imejl adresu Doma kulture  (domkulturegracanica@gmail.com). Formular je napravljen tako da se sva polja mogu popuniti elektronski, kao i elektronski potpisati. Moguće je i popunjenu prijavu odštampati, svojeručno potpisati i poslati je skeniranu mejlom, poštom ili lično u Dom kulture „Gračanica“.

Poželjno je da se radovi postave onlajn i pošalju kao link za gledanje i/ili preuzimanje. Radove je moguće dostaviti i na DVD-u ili USB-u na adresu Doma kulture “Gračanica”.

Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, postoji i revijalni deo programa u kojem se prikazuje svega nekoliko pažljivo odabranih filmova iz domaće i evropske moderne dokumentaristike, po izboru selektora. Radovi za revijalni deo programa se ne prijavljuju putem konkursa, navedeno je u saopštenju.

Rok za prijavljivanje je 10. novembar.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button