ДруштвоНасловна

Др Младеновић: Једном до два пута месечно обављамо специјалистичке прегледе у метохијским селима

Готово већ годину дана др Саша Младеновић са својим колегама др Јорданом Петровићем, офталмологом и др Наташом Прентић, интерниста обилазе енкалве и обављају специјалистичке медицинске прегледе, како би помогли људима којима услуге лекара специјалиста нису свакодневно доступне.

„Спровођење ове акције договорили смо прошле године на лекарској слави у Зочишту, где су били пристутни и представници Канцеларије за Косово и Метохију, који су нам одмах пружили подршку. Од тада па до данашњег дана, једном до два пута месечно смо у амбулантама метохијских села, где нашим пацијентима омогућавамо ултразвучне прегледе, доплер крвних судова, кардиолошке и ошталмолошке прегледе“, казао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница др Саша Младеновић, директор ДЗ Доња Гуштерица.

Он је нагласио да је у питању хумана акција троје лекара, која има за циљ да бар на неки начин олакша, ионако тежак, живот становништву у метохијским селима.

„Ми ћемо и даље наставити са овом акцијом, а очекујем да се у наредном периоду укључи још наших колега“, нагласио је др Младеновић и додао да се десет дана унапред људи обавесте о доласку лекара, а да се приликом сваке акције јави велики број пацијената.

Поред ове хумане акције, са др Младеновићем разговарали смо и о РТС турниру „Играјмо за 16“ на којем екипа ДЗ Доња Гуштерица већ дуги низ година учествује и бележи значајне резултате. Представници екипе су већ отупутовали за Београд, где их очекује више фудбалских утакмица.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон