КосовоНасловна

Елек: Велики одзив народа са КиМ показао чврсту веру у политику коју спроводи Александар Вучић

Председник Српске листе Златан Елек изјавио је данас за Косово онлајн да је презадовољан резултатима избора јер су Срби са Косова и Метохије показали јединство и дали подршку листи “Србија не сме да стане”.

“Драго ми је да је јучерашњи дан протекао у једној мирној и демократској атмосфери где смо сви могли да бирамо, да није било екцеса ни на једном бирачком месту. Нажалост, морам да констатујем да и поред молби према Европској унији да се омогући лакши прелазак преко административног прелаза, ништа од тога није испоштовано. Грађани српске националности и северно и јужно од Ибра морали су да путују по седам, осам сати и више да би изашли на гласање. Нама то није тешко када знамо да гласамо и да смо уз нашу државу. Резултати избора показали су да су Срби са севера Косова увек уз политику Александра Вучића, показали су да Србија не треба да стане, да верују председнику и мене уопште нису зачудили ти резултати с обзиром да смо имали анкете које смо и овде спроводили и оне су указивале да ће Александар Вучић и листа „Србија не сме да стане” убедљиво победити”, рекао је Елек.

Он је указао да велики одзив народа са Косова показује чврсту веру у политику коју спроводи Александар Вучић.

“Вучић је као премијер и као председник долазио је у више наврата на КиМ. Оно што је најбитније и зашто му народ верује је чињеница да је све што је обећао урађено овде на територији Косова и Метохије. Међутим, има још доста тога да се уради, зато Србија не сме да стане, још пуно људи треба да се запосли. Сва обећања која су нам дата испуњена су, укључујући и конкурсе у Клиничко болничком центру, запошљавање код Привремених органа који су под ингеренцијом државе Србије. Зато народ једино са Вучићем види своју будућност овде на територији КиМ па је због тога одазив такав какав јесте. Једноставно, ми немамо за другог кога да гласамо. Видимо шта о нама мисли опозиција, видимо да смо ми њима терет на врату, знамо какав би епилог био када би они дошли на власт. Наравно, поучени тим искуством, није било тешко било јуче чекати пет, шест или седам сати. Сигурно да то завређује наша држава Србија и наш председник Александар Вучић”, нагласио је председник Српске листе.

Извор: Косово онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон