ДруштвоНасловна

Фестивал „Царски гласови“ 12.априла у КЦ „Влада Дивљан“ у Београду

Фестивал етно музике у част Јордана и Маре Николић „Царски гласови“ након Грачанца, биће одржан 12. априла у центру за културу „Влада Дивљан“ у Београду.

„Припреме за фестивал већ полако приводимо крају, а са овдашњим извођачима вежбамо свакодневно. Морам да истакнем да сам веома задовољан радом деце, а верујте да није било нимало лако да, од преко 200 учесника, одаберемо 33, који ће наступати на фестивалу. Најпре је требало одабрати 17, али просто није било могуће да од толико талентоване деце одаберемо само њих седамнаесторо, па смо одлучили да их буде тридесет троје“, истакао је Златко Стојановић, директор фестивала „Царски гласови“.

Аудиције за фестивал биле су организоване у готово свим српским срединама на Косову и Метохији. За учешће се пријавило око 200 деце, од којих је одабрано 33 најбољих.

„Подршку фестивалу у Београду пружиће наши естрадни уметници, који се увек одазову нашем позиву и долазили су и када је било најтеже. Поред осталих, наступиће као и у Грачаници Данка Стојиљковић и Ранко Шемић. Захвалан сам свима онима који су нам помогли да реализујемо овогодишњи фестивал „Царски гласви“, међу којима је Канцеларија за КиМ, музичка продукција РТС, Културни центар „Влада Дивљан“, Привремени орган општине Приштина, као и ваша медијска кућа, која нам увек пружа несебичну подршку“, истакао је Стојановић.

Међу учесницима фестивала су Хелена Инић, Андреј Михајловић и Симонида Младеновић који су, у Јутарњем програму РТВ Грачаница, истакли да са нестрпљењм очекују наступ у Београду.

Фестивал „Царски гласови“ организује Удружење естрадних уметника КиМ, хуманитарног је карактера, а приход је намењен породици Доганџић из Штрпца.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон