НасловнаСрбија

Петковић: КиМ је Ђиласу само тема за предизборну менталну фискултуру

Косово и Метохија је Драгану Ђиласу само тема за предизборну менталну фискултуру, изјавио је члан Председништва СНС Петар Петковић.

“Колико му је заиста стало до јужне српске покрајине најбоље илуструје чињеница да је енормно богатство стицао обављајући јавне функције управо у тренутку када су сепаратисти у Приштини проглашавали независност и били у политичкој и дипломатској офанзиви”, наводи у саопштењу Петковић, реагујући на изјаву председника ССП Драгана Ђиласа о односу власти према Косову.

“Управо је у време његовог режима направљена граница између Срба с Косова и Метохије и Срба из централне Србије на Јарињу и Брњаку, преговори су измештени из УН где смо имали много повољнију ситуацију у ЕУ, а он лично хвалио је Аљбина Куртија као врсног интелектуалца и предлагао да се Срби с КиМ иселе како би се убрзале европске интеграције. И управо у томе лежи разлог зашти га Срби неће ма где живели! Знају да се тако Ђилас “бринуо” за судбину Срба на Косову и Метохији и за српске државне и националне интересе, док му је био важан једино његов лични финансијски интерес, а сада, након што се обогатио у време када су сви у Србији сиромашили захваљујући антидржавотворној политици Демократске странке, изиграва вајног родољуба”, каже Петковић.

Истиче да се биланс политике Српске напредне странке и председника Александра Вучића види у 28 повлачења признања једнострано проглашене независности такозваног Косова, али и у подршци коју наша политика ужива међу Србима на Косову и Метохији.

“Колико је та политика искрено државотворна потврђује и то што, упркос силним међународним уценама и притисцима протеклих година, Србија није на било који начин, имплицитно или експлицитно, допринела консолидовању лажне државности такозваног Косова. Напротив, успели смо да у Уједињеним нацијама створимо убедљиву већину када је реч о подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије. Успели смо да очувано државне и националне интересе и истовремено успевали да развијамо Србију, да јачамо војску и капацитет наше државе да у међународним односима проговара сопственим гласом.  Данас смо држава која се респектује, истински самостална у одлучивању, а у време Ђиласове пљачке Србија је била тајкунска играчка, без институција, без самопоштовања и без шансе за опстанак”.

“Такву Србију и такву политику жели да нам врати Драган Ђилас, и врхунски је безобразлук што то покушава да уради играјући на карту Косова и Метохије”, закључује Петковић у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон