NaslovnaSrbija

Petković: KiM je Đilasu samo tema za predizbornu mentalnu fiskulturu

Kosovo i Metohija je Draganu Đilasu samo tema za predizbornu mentalnu fiskulturu, izjavio je član Predsedništva SNS Petar Petković.

“Koliko mu je zaista stalo do južne srpske pokrajine najbolje ilustruje činjenica da je enormno bogatstvo sticao obavljajući javne funkcije upravo u trenutku kada su separatisti u Prištini proglašavali nezavisnost i bili u političkoj i diplomatskoj ofanzivi”, navodi u saopštenju Petković, reagujući na izjavu predsednika SSP Dragana Đilasa o odnosu vlasti prema Kosovu.

“Upravo je u vreme njegovog režima napravljena granica između Srba s Kosova i Metohije i Srba iz centralne Srbije na Jarinju i Brnjaku, pregovori su izmešteni iz UN gde smo imali mnogo povoljniju situaciju u EU, a on lično hvalio je Aljbina Kurtija kao vrsnog intelektualca i predlagao da se Srbi s KiM isele kako bi se ubrzale evropske integracije. I upravo u tome leži razlog zašti ga Srbi neće ma gde živeli! Znaju da se tako Đilas “brinuo” za sudbinu Srba na Kosovu i Metohiji i za srpske državne i nacionalne interese, dok mu je bio važan jedino njegov lični finansijski interes, a sada, nakon što se obogatio u vreme kada su svi u Srbiji siromašili zahvaljujući antidržavotvornoj politici Demokratske stranke, izigrava vajnog rodoljuba”, kaže Petković.

Ističe da se bilans politike Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića vidi u 28 povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, ali i u podršci koju naša politika uživa među Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Koliko je ta politika iskreno državotvorna potvrđuje i to što, uprkos silnim međunarodnim ucenama i pritiscima proteklih godina, Srbija nije na bilo koji način, implicitno ili eksplicitno, doprinela konsolidovanju lažne državnosti takozvanog Kosova. Naprotiv, uspeli smo da u Ujedinjenim nacijama stvorimo ubedljivu većinu kada je reč o podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Uspeli smo da očuvano državne i nacionalne interese i istovremeno uspevali da razvijamo Srbiju, da jačamo vojsku i kapacitet naše države da u međunarodnim odnosima progovara sopstvenim glasom.  Danas smo država koja se respektuje, istinski samostalna u odlučivanju, a u vreme Đilasove pljačke Srbija je bila tajkunska igračka, bez institucija, bez samopoštovanja i bez šanse za opstanak”.

“Takvu Srbiju i takvu politiku želi da nam vrati Dragan Đilas, i vrhunski je bezobrazluk što to pokušava da uradi igrajući na kartu Kosova i Metohije”, zaključuje Petković u saopštenju.

Izvor: TV Most

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button