НасловнаСпорт

Фудбалери Грачанице традиционално у гостима код својих другара у Врбасу

Већ неколико година, на заједничком турниру и дружењу, гости младих фудбалера из Врбаса су малишани из фудбалског клуба из Грачанице са подручја Косова. Данас и сутра играће се по десетак утакмица. 

Око тридесетак младих фудбалера из Грачанице стигли су у Врбас на традиционални турнир у фудбалу чији је домаћин фудбалски клуб “Врбас ЦФК”. Деца годишта 2010, 2012. и 2014. смештени су у породицама фудбалера из Врбаса, те ће гости са Косова, осим за фудбалска надметања, имати прилике и за дружење и забаву, истиче тренер Фудбалског клуба “Врбас ЦФК” Душан Ђедовић.

“Они се знају од раније и деца иду код друге деце, у њихове породице и они се већ то и сами договарају. Традиционално то радимо већ годинама и заиста је то посебан доживљај за децу која су домаћини, али и за госте, верујем. Углавном родитељи децу воде на клизалишта, у неки обилазак, провод, играонице, зависи од узраста деце. Данас је за њих осмишљен базен, тако да ће након утакмица које почињу у десет имати од 18 часова бесплатан базен у Центру за физичку културу. Имамо добру подршку општине, а нарочито спортског центра “Драго Јововић” који је труде да наши гости имају комплетан угођај.”

Душан Ђедовић додаје да ће у наредна два дана по систему “5 плус 1” деца са Косова играти против фудбалера из Врбаса, али и других клубова из околине.

“Ту је фудбалски клуб “Сутјеска” из Бачког Доброг поља, “Русин” из Руског Крстура, наше две екипе из Врбаса, клуб “Грачаница”… Данас се са утакмицама креће у 10, сутра у 11 часова, а биће ту око педесетак, шездесеторо деце по дану и много утакмица. Радујемо се размени искустава са тренерима и фер плеју, ” истакао је Ђедовић.

Тренер фудбалског клуба из Грачанице Милена Крстић захвалила се домаћинима на организацији и гостопримству.

“Сарадња је почела пре неколико година преко моје пријатељице и заиста смо се брзо и чврсто повезали. Ми смо сви пријатељи, сви се волимо, дружимо и стварно сам срећна. Ове године нас је дошло најмање 25 дечака и двоје одраслих, али ранијих година долазило нас је и по 40, међутим, сад због распуста и сезоне вируса нисмо могли да окупимо више деце. Сваки пут се радујем када долазимо овде, као и малишани, дечаци. Они једва чекају да дођу и да се поново виде са својим другарима. Захваљујем се и свим родитељима на великом гостопримству. Деца увек одавде понесу пуно лепих утисака, поклона и презадовољни су. Стварно немам речи колико су сви овде дивни.”

Подршку за организовање турнира дали су и општина Врбас, као и Центар за физичку културу у чијој великој хали ће се током викенда играти утакмице.

Извор: РТВ

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон