ЛокалнеНасловна

Трајковић: Вода из Грачаничког језера још увек није за пиће

Вода из Грачаничког језера  због већег присуства мангана још увек није за пиће, потврдио је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Владица Трајковић, директор Јавних служби општине Грачаница.

„Ми свакодневно добијамо информације из регионалне компаније Водовод Приштина и према најновијој смањена је количина мангана у води али не у границама нормалних вредности, тако да се вода још увек не може користити за пиће и кување хране“, казао је Трајковић.

Он је истакао да се концетрација мангана у води свакодневно прати и да ће јавност бити обавештена када ће вода бити за пиће.

„По информацијама које смо добили из Приштине, до повећања концетрације мангана у води дошло је због замућења воде у језеру, као и због рестрикција које смо имали дошло је до подизања наталоженог мангана у цевима и постројењима па се мора сачекати како би се прерадом воде концетрација мангана смањила“.

Трајковић је истакао да је истог дана када је установљено да је повећано присуство мангана у води, општинско Одељење јавних служби добило обавештење о томе и одмах обавестило јавност о неисправности воде из Грачаничког језера.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон