LokalneNaslovna

Trajković: Voda iz Gračaničkog jezera još uvek nije za piće

Voda iz Gračaničkog jezera  zbog većeg prisustva mangana još uvek nije za piće, potvrdio je gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica Vladica Trajković, direktor Javnih službi opštine Gračanica.

„Mi svakodnevno dobijamo informacije iz regionalne kompanije Vodovod Priština i prema najnovijoj smanjena je količina mangana u vodi ali ne u granicama normalnih vrednosti, tako da se voda još uvek ne može koristiti za piće i kuvanje hrane“, kazao je Trajković.

On je istakao da se koncetracija mangana u vodi svakodnevno prati i da će javnost biti obaveštena kada će voda biti za piće.

„Po informacijama koje smo dobili iz Prištine, do povećanja koncetracije mangana u vodi došlo je zbog zamućenja vode u jezeru, kao i zbog restrikcija koje smo imali došlo je do podizanja nataloženog mangana u cevima i postrojenjima pa se mora sačekati kako bi se preradom vode koncetracija mangana smanjila“.

Trajković je istakao da je istog dana kada je ustanovljeno da je povećano prisustvo mangana u vodi, opštinsko Odeljenje javnih službi dobilo obaveštenje o tome i odmah obavestilo javnost o neispravnosti vode iz Gračaničkog jezera.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button