Друштво

Хит комедија „СумЉиво лице“ 26. фебруара у Дому културе „Грачаница“

Хит комедија „СумЉиво лице“ у режији Милана Нешковића биће изведена 26. фебруара од 20.00 часова у Дому културе „Грачаница“ у Грачаници. Сав приход од продатих карата биће намењен за лечење малог Луке Секулића из Грачанице који болује од портне хипертензије и тренутмо налази у болници за децу у Милану, саопштило Народно позориште Приштина.

„’Сумњиво лице’ Бранислава Нушића спада у класике домаће драме и доживело је огроман број извођења до сада. Тема овог комада су људи на власти који се нису много бавили својим образовањем, иако се налазе на важним позицијама, који су спремни на све како би испунили своје циљеве“, подсетили су, говорећи о комаду, редитељ Нешковић и драматуршкиња Маја Тодоровић.

Њихово „читање“ Нушићевог класика доноси неке новине.

„Пре свега, одлучили смо се да назив комада благо модификујемо у „СумЉиво лице“, с обзиром да јунаци константно погрешно изговарају ту реч, наравно без свести да је говоре неисправно, као и многе друге речи. Нушић их је већ све поставио јасно као корумпиране подлаце који су спремни на све како би испунили своје циљеве. Само што у овој представи то више нису чиновници из Обреновићеве власти, ово су наши савременици – још подлији, суровији и опакији. И даље им се смејемо, али тај смех на крају оставља и дозу горчине кад схватимо да се ништа није променило за сто и више година. Можда смо тога свесни, можда не, али није згорег да се тога повремено присетимо. Можда се у наредних сто година нешто промени, а можда само неко треба да угаси светло“, закључили су Нешковић и Тодоровићева.

Сценограф је Горан Стојчетовић, а костимографкиња Биљана Гргур.

У представи играју Игор Дамњановић, Милена Јакшић/Александра Цуцић, Тамара Томановић, Милан Васић, Аника Грујић, Бранко Бабовић, Никола Ђорђевић, Зоран Мијатовић, Ивица Јевтић, Бранко Јанићијевић и Урош Антонијевић. Улогу Бранислава Нушића тумачи дугогодишњи сарадник НПП-а и гост из Ниша Александар Михаиловић.

Сав приход од продатих карата биће намењен за лечење малог Луке Секулића из Грачанице који болује од портне хипертензије и тренутмо налази у болници за децу у Милану. Цена улазнице је 250 динара. 

Народно позориште Приштина подсећа да је „СумЉиво лице“ са великим успехом премијерно изведено на матичној сцени НПП-а у Дому културе „Грачаница“ 9. фебруара 2022. Прва реприза је била дан касније у Дому културе „Стари Колашин“ у Зубином Потоку, а у марту исте године је изведена у Лепосавићу и Звечану.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон