Косово

ХО ,,Српска солидарност”, 14.марта организује хуманитарно-донаторску вечеру за стипендирање младих са КиМ

Хуманитарна организација ,,Српска солидарност”, која годинама беспоштедно прикупља помоћ и помаже свом народу на КиМ,  посебно водећи рачуна да обрадује најмлађе, реализује нови пројекат, чија реализација ће омогућити младима који немају материјалну могућност за даље школовање, да то остваре кроз стипендије. 

,,Покренули смо програм стипендирања српске деце на Косову и Метохији путем фонда ,,Милан Иванчевић-Миланче”. До сада смо стипендирали око 40 деце, а ове школске године уз помоћ људи добре воље и друштвено одговорних компанија њих 23 прима стипендију. Стипендисти припадају различитим категоријама као што су социјално угрожене и породице са више деце, деца талентована у различитим областима (спорт, наука, уметност и сл) као и ђаци Призренске богословије”, наводе из Српске солидарности. 

У саопштењу се даодаје да су неки од од стипендиста већ познати широј јавности као Урош Машић из Прилужја, успешни атлетичар (првак Србије на 800 и 1500м), као и мала Павлина Радовановић која својим звонким гласом чува и преноси косовску традицију.

Деца типендисти , односно  листа са корисницима средстава, саставља се у сарадњи са Канцеларијом за КиМ Владе Републике Србије, Школском управом АП КиМ, свештенством Рашко-призренске епархије, Црвеним Крстом и локалним  самоуправама на КиМ . Месечна стипендија за једно дете износи 12.000 динара, а стипендирање траје најмање годину дана,  истиче се у саопштењу. 

Из ХО подсећају да ускоро истичу стипендије за 14 младих,  тако да је неопходно прикупити средства за њихово даље школовање, као и за обезбеђивање нових стипендија, које би омогућило деци и њиховим породицама, лагоднији живот. 

Како би помогла породицама које су решене да остану на КиМ, као и њиховим потомцима,који ће након школовања дати свој допринос друштву,  наводећи да је циљ да се, у сваком месту на Косову и Метохији где има српског живља,  стипендира бар једно дете,
Српска солидарност организује  хуманитарно-донаторску вечеру 14.03.2024. у ресторану „Трешњин хлад“.

,,Позивамо све добре људе и оне који препознају значај оваквих пројеката од националне важности да присуствују вечери, упознају наше деловање и пруже помоћ и подршку Фонду за стипендирање деце. Подршку је могуће пружити годишњим стипендирањем једног детета било једнократном уплатом годишње стипендије у износу од 144.000 динара или месечно уплатом 12.000 динара 12 месеци; једнократном уплатом (износ у складу са могућностима) или сваког месеца (износ у складу са могућностима). Свака помоћ је добродошла и сваки износ уплате биће од значаја за рад Фонда јер се прикупљена средства акумулирају и од прикупљене суме новца ће зависити број стипендиста. За оне који су у могућности да стипендирају једно или више деце омогућено је склапање уговора о донацији како за физичка тако и за правна лица.

Још једном позивамо све људе добре воље, друштвено одговорне компаније, удружења, синдикате…све који су заинтересовани за добробит српске деце са Косова и Метохије да дођу на хуманитарну добротворну вечеру и помогну да што више њих оствари своје снове и жеље, да заједно будемо део решења”, поручује се у саопштењу. 

За оне који нису у могућности да присуствују вечери, постоји наменски рачун за уплате у сврху стипендирања. 

Динарски рачун
160-0000000560970-19
Девизни рачун уплате у ЕУР
СWИФТ ЦОДЕ:ДБДБРСБГ
ИБАН:35160005400004999186
НАМЕ:Српска солидарност, АДДРЕС:Србија, Београд, Скерлицева 12
ПаyПал:srpskasolidarnost@gmail.com

Подршку је могуће пружити слањем СМС-а на хуманитарни број 1389, а сав приход од порука се усмерава на стипендије.

Извор: Саопштење / ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон