КосовоНасловна

Изгорела повратничка кућа у Белом Пољу код Пећи

У кући повратничке породице Павловић у Белом Пољу код Пећи касно синоћ је избио пожар, у којем је изгорела кровна конструкција и причињена значајна материјална штета.

Мештани ове повратничке средине узнемирени су овим инцидентом, јер постоје основане сумње да је пожар на кући подметнут, будући да је имовина породице Павловић у прошлости већ два пута паљена, а да се породица месецима уназад суочава са притисцима да имање прода локалном Албанцу.

На недавно преминулог Благоја Павловића и његову супругу, која и данас живи на свом имању у Белом Пољу, локални Албанци вршили су стални притисак да продају имовину, што су они упорно одбијали да учине, решени да остану и опстану на свом огњишту. 

Срећом, власница у тренутку избијања пожара није била у кући, а Канцеларија за Косово и Метохију помоћи ће нашој храброј сународници да санира штету на објекту.

Насиље над српским народом, посебно повратницима који су најрањивија категорија, будући да живе у малим заједницама и често у непријатељском окружењу, постало је готово свакодневна појава на Косову и Метохији, а циљ је потпуно уклањање Срба и брисање трагова српског постојања са тих простора.

И овим поводом, захтевамо од међународних снага на Косову и Метохији да појачају присуство у већински српским срединама, посебно у изолованим повратничким заједницама, јер у овоме тренутку то је једино што може да одврати насилнике и екстремисте од насртаја на Србе и њихову имовину.

О овом инциденту, као и свим другим проблемима и тешкоћама са којима се суочава српски народ на Косову и Метохији, информисаћемо међународне инстанце, јер муке и патња којима су изложени Срби на Косову и Метохије не смеју и неће бити гурнути под тепих.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон