Локалне

Жене у пољопривреди – предност задругарства

У организацији општинског одељења за пољопривреду и шумарство и организација „УН Вомен“ и „Каре“ у Грачаници је данас одржана још једна Инфо сесија  о учећу жена у пољопривредним делатностима и бизнисима као и о правним оквирима који прате тај рад.

Предавање је окупило представнице женских невладиних организација и заинтересоване жене пре свих пољопривреднице са територије општине Грачаница којима су током предавања појашњене погодности о правним оквирима у области пољопривреде а било је речи и о изазовима жена у учешћу, пријави и реализацији пројеката у агробизнису.

У том смили представници организација УН Вомен и Каре говорили су и о предностима удруживања у реализацији пројеката у покретању и унапређењу агробизниса.

Део предавања био је усмерен и на имовинска права жена у процесу наслеђивања.

Учеснике инфо сесије поздравио је у своје име као и у име председнице општине Грачаница проф. др Љиљане Шубарић директор општинског одељења администрације Драгиша Стојановић.

Он је говорио о достигнућима и изазовима општине Грачаница у развоју пољопривредног сектора као и о напорима општинског одељења за пољопривреду да кроз пројекте подстакне жене да се баве пољопривредном производњом и покрећу сопствени посао као вид економског оснаживања целе породице а самим тим и општине Грачаница.

Инфо сесији присуствовали су и директор општинског одељења пољопривреде и шумарства Небојша Николић и директор одељења јавних служби Владица Трајковић.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон