КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Косовска полиција упала у просторије општине Гора и извршила претрес

Више десетина припадника Куртијеве Косовске полиције, под пуним наоружањем, упали су данас око 13 часова, без икаквог повода или образложења, у просторије општине Гора које су измештене у село Враниште, где са дугим цевима врше претрес и преметачину, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Више од 10 возила полиције, са преко 50 наоружаних специјалаца, блокирало је потпуно улаз и излаз из села ове најудаљеније општине на Косову и Метохији, саобраћај је после више од сат времена нормализован, али се Куртијеви наоружани специјалци и даље налазе у згради општине Гора.

Нема сумње да је овај упад у просторије општине Гора изведен по директном налогу Аљбина Куртија, са једним јединим циљем – да се она затвори, радници застраше и протерају са радних места, а потом и са њиховог кућног прага, где живе у миру и слози не дирајући никога.

У саопштењу се истиче да је малтретирање и брутално застрашивање мирног братског народа у општини Гора, Куртијев је подли план са циљем прогона народа који тамо живи и удар на све мањинске заједнице чија је егзистенција директно угрожена због оваквих противправних аката, диригованих из Приштине.

Не прође дан да Курти и власти у Приштини не спроведу насилне и ескалаторне потезе на Косову и Метохији, са циљем потпуне дестабилизацје прилика на терену и изазивања подела, мржње, застрашивања, дизања тензија и генерисања опасних криза, јер то је једина политика за коју Курти и његови екстремни следбеници знају.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон