КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Настављена серија притисака и напада на повратнике у селу Осојане; Украден трактор породици Ђурић

Настављена је серија притисака и напада на српски народ и повратнике у селу Осојане код Истока, а сваки од тих инцидената има за циљ да додатно застраши Србе који живе у овој метохијској енклави и онемогући им останак и опстанак на кућном прагу, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

У ноћи између суботе и недеље у селу Осојане, украден је трактор породици Александра Ђурића, самохраног оца три ћерке који живи искључиво од пољопривреде.

„На овај начин Ђурићу је директно угрожена егзистенција јер му је трактор основно средство рада и Канцеларија за Косово и Метохију помоћи ће му да стане на ноге“, истиче се у саопштењу.

Пре свега неколико дана, у Осојану је опљачкана и Црква Светог архангела Гаврила, из које су лопови однели чак и прибор за причешће болесника.

Канцеларија за КиМ наводи да мештани сумњају да је реч о истим починиоцима и та чињеница унела је додатни немир и страх међу Србе повратнике у овом метохијском селу којима се мир нарушава свакодневним инцидентима и нападима.

„Упркос оваквим перфидним покушајима протеривања од стране екстремиста и изгредника, Срби повратници одлучни су да остану и опстану тамо где су се после много недаћа и мука скућили и где само желе да живе у миру. Тога мора да буде свесна и међународна заједница и да политику ћутања и окретања главе, замене проактивним приступом у решавању проблема Срба чија је егзистенција на Косову и Метохији најбруталније угрожена“, наглашава се у саопштењу.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон