ВестиКосово

Српска листа: Од доласка на власт Куртија, нема дана без етнички мотивисаног напада на Србе

Док се овакво Косово, са оваквим режимом, проглашава демократским и на сваки начин гура у Савет Европе на терену се спроводи институционално насиље и терор над преосталим Србима – наводи у саопштењу Српска листа.

 Тако се свакога дана нападају Срби, њихова имовина као и имовина Српске православне цркве. 

 Од доласка на власт режима Аљбина Куртија, нема дана без етнички мотивисаног напада на Србе. 

Пре две ноћи у центру Косовске Митровице недалеко од главног градског шеталишта, вртића и основне школе брутално је претучен и опљачкан двадесетогодишњи младић Петар Костић од стране групе Албанаца. Петар је пуком срећом успео да задобије само лакше телесне повреде, али је чињеница да ће овај догађај оставити ужасан траг у његовом сећању. 

 Овај напад је 500. етнички мотивисан напад од доласка на власт Аљбина Куртија и то је најбоља слика и прилика његовог односа према Србима и свему што је српско. 

 Позивамо Еулекс да се преко својих упосленика директно укључе у овај случај и јавности представе извештај у најскорије време, пошто српски народ нема никакво поверење у Куртијеве полицијске јединице које су присутне на терену и које нису расветлиле ниједан злочин над Србима, и чији су припадници више пута директно вршили насиље над Србима – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон