ВестиКосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Опљачкане куће повратника у селу Љубожда, општина Исток

Талас насиља на српске повратничке породице на КиМ се наставља. Најновији инцидент догодио се јуче када су опљачкане куће повратника Маринка Благојевића и Томислава Радивојевића у селу Љубожда, у општини Исток, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

“Пре само неколико дана, током божићних празника у овом малом селу обијене су још две куће Жарка Зарића и Радомира Ристића, а на мети напада од почетка ове године нашао се и дом Миодрага Костића из Племетине. Овакви учестали напади на миран српски народ који само жели да живи у својим домовима, посебно на наше повратнике који су најосетљивија категорија становништва, више је него јасна порука албанских екстремиста да они не желе да граде миран суживот и да чине све да Србе заплаше и протерају”, наводи се у саопштењу.

Истиче се да, нажалост, ни политичари у Приштини не показују добру вољу да се инциденти санкционишу. “Напротив у својим изјавама таргетирају Србе и тако генеришу насиље на терену, а сваки потез који чине служи да живот и опстанак Срба на КиМ буде немогућ”.

“Канцеларија за Косово и Метохију упорно указује представницима међународних организација који делују на простору КиМ на угроженост српске заједнице на простору покрајине, посебно на тежак положај повратника и наставићемо све интензивније да се залажемо за трајни мир и безбедан живот нашег народа на КиМ”, додаје се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост, саопштење 0 0

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон