КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Припадници Куртијеве полиције упали у комплекс „Рајска бања“ и бесправно истерали раднике

Политички екстремисти у Приштини уживају у злостављању српског народа на Косову и Метохији, а посебно то воле да раде на наше велике националне и верске празнике – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Тако су и данас, на Светог Николу, припадници Куртијеве полиције упали у комплекс „Рајска бања“, у општини Звечан, и оданде потпуно бесправно и под претњом силом истерали раднике који раде на одржавању истоименог хотела и ресторана.

Србима је на овај начин још једном из Приштине поручено да немају право на развој својих локалних заједница, нити право на посао и социјалну сигурност.

Осим што су овом демонстрацијом силе још једном нападнута колективна права српског народа, прекршено је и у данашњем свету неприкосновено право на неповредивост имовине, јер екстремисти из Приштине и општинама и Српској православној цркви и приватним лицима на северу покрајине сад већ свакодневно, без икакве задршке и потребе да се за то правдају, на најбезочнији начин повређују и отимају имовину.

Приштина је и на овај начин потврдила своју намеру свеобухватне окупације севера Косова и Метохије и поручила да Србија нема право да на било који начин помаже свом народу, будући да је туристичко-рекреативни комплекс „Рајска бања“ једна од стратешких инвестиција Београда на северу Косова и Метохије.

Границе безобразлука и бахатости Куртија и његових силеџија очито не постоје, и јасно је да је данашња акција Приштине у селу Бањска део плана етничког чишћења Срба са Косова и Метохије.

И о овом нападу ћемо, разуме се, информисати међународну заједницу, укључујући и посреднике у дијалогу Београда и Приштине – наводи Канцеларија.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон