КосовоНасловна

КП: Прослава Нове године на Косову без озбиљнијих инцидената

Прослава Нове године на Косову протекла је мирно, без озбиљнијих инцидената, са изузетком једног у Приштини, где је залутали метак погодио грађанина, који је ван животне опасности, саопштено је из Косовске полиције.

Полиција је током новогодишње ноћи појачала безбедносне мере, те је поред одржавања јавног реда и мира, била усмерена и на надзор и контролу друмског саобраћаја, управљање прелазима, укључујући и међународни аеродром, преноси Радио Контакт Плус.

На основу пријава подручних полицијских управа, новогодишња ноћ, протекла је углавном мирно, наводе у полицији.

„Није забележен ниједан озбиљнији случај или инцидент са смртним исходом, иако су у појединим регионима пријављени инциденти са телесним повредама, те материјалне штете услед непажљиве употребе пиротехничких средстава и ватреног оружја“, наводе из Косовске полиције.

Изузетак је један случај у Приштини, где је залутали метак погодио једног грађанина. Он је упућен на лечење, а према речима лекара, није у животној опасности. Покренут је случај „изазивање опште опасности“, додаје се у саопштењу.

„Полиција Косова жели свим грађанима да ова Нова 2024. буде добра година за све, година континуиране сарадње и транспарентности, уживања слободе и људских права без разлике, у којој грађани свих заједница живе и делују безбедно, мирно и у потпуној хармонији једни са другима“, поручују из Косовске полиције.

Извор: Радио Контакт Плус

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон