ВестиНасловна

Лајчак: Очекујем динамичну седмицу у Давосу, позитивни помаци у дијалогу Београда и Приштине

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак поручио је да ће седмица у Давосу, где се одржава самит Светског економског форума бити “динамична“ и додао да ће током ње имати бројне билатералне састанке.

Сумирајући претходну недељу, он је у објави на свом налогу на Фејсбуку навео да је на састанку са амбасадорима земаља чланица ЕУ у Бриселу истакао да је било позитивних помака у дијалогу између Београда и Приштине, попут укидања режима налепница на регистарским таблицама на моторним возилима, оценивши то као позитиван корак у примени Споразума о нормализацији.

“Значајан напредак је такође остварен у имплементацији Енергетске мапе пута“, навео је Лајчак, алудирајући на напредак ка имплементацији споразума о електричној енергији у четири општине на северу КиМ.

Говорећи о самиту у Давосу, на којем ће, учествовати и председник Србије Александар Вучић, он је рекао да ће учествовати у неколико панел дискусија и имати бројне билатералне састанке.

Специјални изасланик је навео да је у првој радној недељи 2024. посетио Француску, где се, између осталих, састао са специјалним саветником председника Француске Емануелом Боном.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон