КосовоНасловна

Љ. Шубарић: Економска стабилност породица и помоћ најугроженијима окосница нашег рада

Општина Грачаница наставиће и у наредној години да пружа сваки вид помоћи и подршке породицама којима је помоћ локалне самоуправе неопхода. У складу са тим, осим других видова социјалне помоћи, општина је позитивно одговорила на захтеве за једнократну новчану помоћ за скоро 30 породица и појединаца.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић кроз континуиране разговоре са грађанима решава у складу са могућностима локалне самоуправе проблеме који јој грађани исказују кроз те разговоре. Сваком захтеву приступа се са пажњом и детаљном анализом као и провером информација и позитивно се одговара на најхитније и најнеопходније потребе грађана.

Од стамбеног збрињавања, огрева за зиму, пакета помоћи општина Грачаница једнократно је новчано помогла и близу 30 породица којима је је новац хитно био неопходан пре свега у сврху здравственог збрињавања.

Председница Шубарић наглашава да је општина Грачаница дом свих њених грађана и да је сваки појединац и свака породица део ње.

„Здрава и стабилна породица окосница је нашег рада, али и важан предуслов да се развијамо као општина, да друштвено и економски јачамо. Верујемо да ће у наредној години бити мање оваквих захтева и посла на терену када је помоћ социјално угроженима у питању. Потребно је да сви заједнички и јединствено радимо на стварању амбијента јачања солидарности, јединства и бриге за сваку породицу и сваког појединца“, казала је председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић.

Она је нагласила да ће општина Грачаница и у наредној години у складу са могућностима и потребама грађана настојати да побољша социјалну ситуацију не само кроз социјална давања већ и кроз стамбено збрињавање, инфраструктурна улагања и осавремењавање образовног и здравственог система.

Извор:Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон