КосовоНасловна

Лучић: Администрација у Приштини хоће да спречи ширење Телекома на КиМ

Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић изјавио је да најновији напади на ову компанију на Косову и Метохији (КиМ) и казна од милион и по евра имају за циљ да буде спречено ширење Телекома на КиМ.

„Куртијева администрација је у августу хтела да нас забрани, али смо уз помоћ међународне заједнице то ефикасно и повољно по нас решили, а сада су прешли на план Б – да спрече наше ширење“, рекао је Лучић за РТС.

Додао је да се ометање ширења односи не само на нове, него и старе аквизиције из 2019. године. „Тада смо хтели да преузмемо мале кабловске оператере из српских енклава јер сматрамо да је битно да српски народ на Косову и Метохији има сигурну мрежу. По закону нисмо били обавезни да те мале аквизиције пријављујемо Агенцији за заштиту конкуренције, а у међувремену су променили закон и то само због нас и сада практично хоће да га примене ретроактивно“, навео је он.

Додао је да је сигуран да ће Телеком Србија и овога пута успети, као што је успео и у августу, јер, како је рекао, Европска комисија снажно надгледа рад комисија за заштиту конкуренције

„Увек нас нападају пред празнике јер мисле да, пошто су тада америчка и европска администрација на одмору, ми нећемо моћи да се организујемо. Међутим, Куртијева администрација ће по други пут добити лецију да не може да нас малтретира онако како она мисли да може“, истакао је Лучић.

Нагласио је да напад на Телеком представља кршење Бриселског споразума и навео да ова компанија на КиМ запошљава 250 људи који су изложени сталним проблемима као што је био недавни упад Агенције за телекомуникације са полицијом у Дата центар у Звечану, где су тражили одређене податке.

Лучић је рекао да ће Телеком следеће године добити трећу лиценцу на Косову и Метохији и проширити се на целу покрајину.

Говорећи о плановима компаније за следећу годину, рекао је да ће 2024. бити велика потврда победе Телекома и да ће се проширити на тржиште САД. „Ове године смо постали оператер у Немачкој и Турској, следеће се ширимо на САД. Покриваћемо 600 милиона људи у 11 земаља“, истакао је Лучић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон