КосовоПравославље

Прослављен Марковдан у Шилову

Владика рашко-призренски Теодосије одржао је свету архијерејску литургију поводом Марковдана у цркви у Шилову у присуству више од стотину верника из тог места Косовског Поморавља.

Литургија је била посвећена Светом Марку, која је храмовна слава у Шилову, али и у целом месту.

Свети Марко, познат и као Марковдан, је храмовна слава у Шилову, али и у читавом месту.

Мирослав Максимовић и Никола Станојковић, мештани Шилова, изразили су задовољство што се сваке године на исти начин обележава Марковдан, примећујући да се сваке године окупља све више верника у цркви.

После литургије и литије, испред цркве је одржан културно-уметнички програм. Учествовали су: глумица народног позоришта у Приштини, Јасмина Стојиљковић, иначе родом из Гњилана, солисти Невена Ђорђевић из Новог Брда, као и Надја Станојковић и Александра Јовановић из Шилова, етно музиколог Никола Митић, КУД Јован Којић у Врбовцу, Певачка група Манасије Цонић у Горњем Кусцу и школа фолклора у Силову под руководством Звонимира Живковића, својим наступима одушевили су присутне.

Мирјана Савић, координаторка канцеларије за младе, изразила је своје задовољство што је помогла при организацији овог програма.

Организација културно-уметничког програма била је резултат иницијативе Бобана Јовановића, уз подршку канцеларије за младе Гњилане, КПЦ Божидар Шандор у Шилову, Туристичке организације Гњилане и РТВ Пулс.

Извор: РТВ Пулс; Фото: РТВ Пулс

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон