КосовоЛокалнеНасловна

Максимовић: Пензионерима на централном Косову све теже без динара

Одлука Централне банке у Приштини о забрани употребе динара на Косову  погађа све Србе. Корисници пензија додатно су забринути за своју егзистенцију. Један од њих је и учитељ у пензији Љубомир Максимовић. Тренутну ситуацију описује као најтежу до сада.

Учитељ у пензији Љубомир Максимовић један је од оних који се ових дана суочава са све тежом финансијском ситуацијом, упркос томе што има своју зарађену пензију. Немогућност подизања динара значајно му је утицала на квалитет услова живота.

„Српски народ на Косову дошао је у једној деликатној ситуацији, нарочито пензионери, здравствени радници, просветни радници, радници локалних структура. Како ће се ово одразити, већ се осећају тешкоће, трошкови су велики до Куршумлије. Верујем да ће држава Србија нешто учинити поводом тога, као и Међународна заједница и велике светске силе“, рекао је Максимовић.

Максимовић истиче да је ова одлука највише погодила пензионере и то пре свега оне који су пензију примали на кућну адресу, као и социјално угорожене особе које због својих примања морају отићи у Рашку, Куршумлију, а све то пуно кошта.

На банкоматима у Грачаници и Лапљем Селу уопште нема динара, а на шалтерима пошта ретко се може наићи на исплату у динарима и то се дешава углавном након неке уплате. Становницима централног Косова је све теже.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон