Косово

Малом Јакову уручен сат, поклон председника Вучића

Првородјеној беби у Новој 2024. години на Косову и Метохији, малом Јакову Јовановићу из села Готовуша код Штрпца данас је уручен сат који му је даровао председник Србије Александар Вучић.

,,Изузетно смо поносни и срећни што је наш Јаков добио поклон од председника Александра Вућића. Захваљујемо се на поклону. Малом Јакову ће то бити успомена и када порасте носиће га са поносом“, рекао је отац Борко.

Сат су малом Јакову и његовој породици, оцу Борку и мајци Кристини данас, уочи прославе српске Нове године, уручили сарадници председника Вучића.

,,Мени је припала част да, заједно са људима из Кабинета председника Александра Вучића будем овде у Штрпцу и доделимо сат који је председник као поклон добио од Земана наменио за прворођено Српче у 2024. години на КиМ“, рекао је помоћник директора Канцеларије за КиМ Милош Терзић уз стару српску изреку – Здраво да га носи.

Терзић је изразио жељу да Јаков буде понос својих родитеља, Штрпца, али и српског народа на КиМ који, како је рекао, показује своју челичну да остане и опстане на овим просторима.

Терзић је подсетио да је сат поклон председнику Вучићу од Милоша Земана који је први председник који је упутио извињење због злочиначке агресије над СР Југославијом 1999. године.

,,Наш задатак је да чувамо и бранимо српске, националне интересе и вредности и то ћемо да радимо. Јаков и остала деца биће приоритет сваке српске владе. Овим гестом председник Александар Вућић показује и доказује да је и srcем и душом уз свако српско дете на Косову и Метохији“, поручио је Терзић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон