ВестиКосовоНасловна

Милојевић: Привођење радника ,,Поште” у Гораждевцу недопустиво, међународна заједница да са речи пређе на дела

Малтретирање и привођење радника ,,Поште” у Гораждевцу је недопустиво и  не постоји ниједно кривично дело које су починили, изјавио је за Косово онајн директор Поште Србије за КиМ Иван Милојевић и  позвао међународну заједницу да са речи пређе на дела.

„Недопустиво је данашње малтретирање и привођење радника “Поште” у Гораждевцу, наших колега В. М. и В. П. а потом и управнице Поште из овог места А. З, који су приведени само зато што су часно и савесно радили свој племенити посао. Они се већ скоро пет сати налазе на саслушању. Захтевамо да хитно буду пуштени на слободу, јер не постоји ниједно кривично дело које су починили, као и реакцију и заштиту медјународних представника на терену“, рекао је Милојевић.

Додао је да је комплетна међународна заједница недвосмислено стала на страну Срба због обесправљивања и шиканирања којем је српски народ изложен свакодневно након последњих одлука Приштине, али је важно да са речи пређу на дела.

„Подсећам да је овом привођењу претходило и демолирање и пљачкање пословне јединице Поште у Угљару код Косова Поља, а прелило се на пресретање и одвођење наших колега. У контакту смо са њиховим породицама како бисмо им обезбедилу адекватну правну и сваку другу врсту помоћи“, подвлачи Милојевић.

Извор: Косово онлајн; фото: скриншот

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон