Србија

Наставља се потрага за телом Данке Илић од Злота ка селу Сумраковац

Потрага за телом двогодишње Данке Илић из Бора се наставља. Полиција и жандармерија претражују терен од села Злот, ка селу Сумраковац, на којем је неколико депонија и резервоара са водом. Један од осумњичених за убиство је на саслушању признао да је преместио тело, што отежава рад полиције.

Припадници Управе криминалистичке полиције (УКП) из Београда и Бора интензивно раде на проналаску тела мале Данке и утврђивању свих чињеница и околности у вези са овим случајем, а у потрагу се прикључило и 50 припадника Жандармерије на потезу од села Злот ка месту Сумраковац.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта на породичном имању.

Након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила два 50-годишња мушкарца из Бора, осумњичена за убиство, и они су спроведени у Више јавно тужилаштво у Зајечару на саслушање.

Реч је о радницима „Водовода“, којима је одређен притвор до 30 дана. На терет им се ставља кривично дело – тешко убиство у саизвршилаштву.

Тужилаштво је саопштило да је Д. Д. признао злочин, док се Ј. С. бранио ћутањем. Ухапшени су отац и брат једног од осумњичених због сумње да су помогли да се тело премести на за сада непознату локацију. Брат осумњиченог за убиство Д. Д. преминуо је у Полицијској управи у Бору.

У међувремену, директор ЈП „Водовод“ у Бору поднео је оставку из, како је навео, моралних разлога.

Коментаришући убиство двогодишње девојчице Данке Илић, председник Србије Александар Вучић рекао је да ће предложити Влади да се поново уведе смртна казна за најтежа кривична дела.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон