КосовоНасловнаПолитика

Настављено суђење Слађану Трајковићу

Пред судским већем Основног суда у Приштини данас је одржано рочиште у случају Слађана Трајковића, оптуженог за наводни ратни злочин против цивилног становништва 1999.године у Вучитрну. Седница је и данас била затворена за јавност, а адвокат Дејан Васић истиче да није одржана на начин на који је планирана.

„Данас је била најављена једна сведокиња која није дошла, иначе била је седница која је затворена за јавност и у том смислу ми не можемо да било шта кажемо по поводу садржине онога што је данас у судници учињено, али суђење ће се наставити 12-ог марта када очекујемо да ће та сведокиња доћи и да ће бити саслушани остали сведоци који су за тај дан планирани“ , каже адвокат Дејан Васић.

Слађанови адвокати најавили су данас да ће поново тражити да му се омогући одбрана са слободе.

„Ми смо данас најавили да ћемо поднети писмени предлог да се Слаћану Трајковићу одобри јемство односно да се ублажи мера, најтежа мера која може да буде притвор у неку другу меру. С тим у вези смо гарантовали за њега, да ће његова породица учинити све да се тај новац скупи“, рекла је бранилац  Јелена Кривокапић.

Адвокат Дејан Васић истиче да је са неке стране било значајно то што су ту уз Слађана током целог овог поступка били сви чланови његове породице.

„Данас су ту и његов син и његове две ћерке, његова снаха његова супруга и сви они њему дају једну подршку и да тиме покажу додатно. Ми смо ту. Нема разлога да се било ко боји да ће Слађановим ослобођењем он негде да оде. Он нема где да оде од своје куће од своје породице која је ту уз њега увек и буквално на свакој седници смо дошли ево у саставу каквом нас видите и сада заједно“, каже Васић.

Слађанова ћерка Јелена Васић истиче да верује да ће њен отац доказати да није крив и да ће правда победити.

„Ми смо овде да покажемо мом оцу и свима да смо уз њега током целог поступка иако је ово трећи судија који преседава суђењем. Ја видим да се не мења ништа, принцип је исти, они раде само по принципу да је сваки Србин крив али ми смо свакако ту и бићемо ту и надамо се да ће неки судија да буде праведан и да донесе ослобађајућу пресуду за мог оца који није крив“.

Наредно рочиште заказано је за 12.03.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон