Косово

Петковић: Срби на КиМ јасно поручили да не желе да учествују у театру апсурда који режира Курти

Срби на Косову и Метохији су данас још једном јасно поручили да не желе да учествују у театру апсурда који режера Аљбин Курти, и сасвим је разумљиво што Вјоса Османи, у паници и што поново баца дрвље и камење на Београд и председника Вучића – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића.

Ако су у Приштини заиста очекивали да ће, после свега што је Куртијев шовинистички режим учинио, српски народ учествовати у једном бесмисленом великоалбанском игроказу, онда су још једном показали да не разумеју српски народ и његову решеност да се непоколебљиво бори за своје  националне интересе.

Србија и њен председник Александар Вучић су, иако свесни агресивне природе шовинистичког режима у Приштини, апеловали својевремено на српски народ у покрајини да учествују у петицији за смену Куртијевих гаулајтера на северу покрајине и да користе доступне институционалне методе демократске борбе, међутим стрпљење српског народа има граница, и те границе су одавно пређене захваљујући бахатости Куртија, Османијеве и њима сличних великоалбанских идеолога. 

Учествовање Срба у данашњој фарси било би негација здравог разума, јер Приштина је нашем народу одавно ускратила сваку могућност да се демократским методама борбе избори за свој положај и опстанак на Косову и Метохији.

Срби воле слободу много више него што Курти и Османи могу да претпоставе.

Позивам још једном великоалбанске идеологе у Приштини да напусте свој агресивни и ригдни политички курс и да кроз дијалог, а то значи пре свега имплементацију обавеза које се тичу Заједнице српских општина, дају шансу миру и стабилизацији региона.

Курти и Османи су на северу Косова и Метохије могли да виде да их тамо Срби неће. Додатно, српски народ им је упутио јасну поруку једнодушним игнорисањем и презиром, а то је свакоме паметном довољно јасна и речита порука – наводи Петковић у саопштењу.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон