КултураНасловна

Непоколебљива – друга збирка песама Миле Михајловић

Млада песникиња Мила Михајловић издала је другу збирку песма под називом „Непоколебљива“. У питању је збирка љубавне поезије објављена у издању Књижевне омладине Србије, а промовисана на овогодишњем Сајму књига у Београду.

„Назив је инспирисан мојим животом, приликама и неприликама које су се нашле на путу до  остварења мојих циљева, а један од тих циљева је и ова друга збирка поезије на чију објаву сам чекала готово три године због финансијских потешкоћа. Поред тога, сам назив инспирисан је и мојим карактером јер ја не одустајем тако лако, непоколебљива и зато што нисам дозволила да ме одређене ствари сломе, а верујем да би многе сломиле“,  казала је млада песникиња.

Мила истиче да својим песмама, осим што исказује своја осећња, жели да инспирише публику, пре свега омладину, да чита па и пише поезију.

„Осим тога што је наслов инспирисан мојим личним осећањима, ја се трудим да кроз њега пронађем један филтер да инспиришем публику која чита поезију и која ће се пронаћи у томе што сам писала, али да се првобитно пронађе у самом наслову јер је то енормна и кључна ствар за сваку књигу“, наглашава Мила.

„Непоколебљива“ је публици представљена на београдском Сајму књига, а у наредних неколико месеци, поред промоције у Грачаници, биће организоване промоције у многим градовима широм наше земље и региона.

Ова млада песникиња је истакла да су стихови, за разлику од прве збирке, сада много зрелији.

 „Збирка се састоји од 37 песама, а садржај је доста обимнији и, рекла бих, зрелији у односу на садржај који сам пласирала у првој књизи, без обзира на то што је прва књига награђена“, истакла је ауторка и додала да тренутно ради на писању аутобиографског романа, у коме ће забележити све тешке тренутке кроз које је до сада прошла.

Мила Михајловић, рођена је 2005. у Суботици. Ауторка, активисткиња, аматерска глумица и ученица завршног разреда средње школе. Пише од своје 7. године, када је и почела да објављује своје школске саставе и поеме у локалним новинама. Своју прву књигу, збирку поезије ,,Вечни Траг” објавила је са 14. година. Књига је награђена “Пегазом” за најбољу збирку поезије 2021. године.

Прикажи још

Повезани артикли

Проверите такође
Цлосе
Бацк то топ буттон