KulturaNaslovna

Nepokolebljiva – druga zbirka pesama Mile Mihajlović

Mlada pesnikinja Mila Mihajlović izdala je drugu zbirku pesma pod nazivom „Nepokolebljiva“. U pitanju je zbirka ljubavne poezije objavljena u izdanju Književne omladine Srbije, a promovisana na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.

„Naziv je inspirisan mojim životom, prilikama i neprilikama koje su se našle na putu do  ostvarenja mojih ciljeva, a jedan od tih ciljeva je i ova druga zbirka poezije na čiju objavu sam čekala gotovo tri godine zbog finansijskih poteškoća. Pored toga, sam naziv inspirisan je i mojim karakterom jer ja ne odustajem tako lako, nepokolebljiva i zato što nisam dozvolila da me određene stvari slome, a verujem da bi mnoge slomile“,  kazala je mlada pesnikinja.

Mila ističe da svojim pesmama, osim što iskazuje svoja osećnja, želi da inspiriše publiku, pre svega omladinu, da čita pa i piše poeziju.

„Osim toga što je naslov inspirisan mojim ličnim osećanjima, ja se trudim da kroz njega pronađem jedan filter da inspirišem publiku koja čita poeziju i koja će se pronaći u tome što sam pisala, ali da se prvobitno pronađe u samom naslovu jer je to enormna i ključna stvar za svaku knjigu“, naglašava Mila.

„Nepokolebljiva“ je publici predstavljena na beogradskom Sajmu knjiga, a u narednih nekoliko meseci, pored promocije u Gračanici, biće organizovane promocije u mnogim gradovima širom naše zemlje i regiona.

Ova mlada pesnikinja je istakla da su stihovi, za razliku od prve zbirke, sada mnogo zreliji.

 „Zbirka se sastoji od 37 pesama, a sadržaj je dosta obimniji i, rekla bih, zreliji u odnosu na sadržaj koji sam plasirala u prvoj knjizi, bez obzira na to što je prva knjiga nagrađena“, istakla je autorka i dodala da trenutno radi na pisanju autobiografskog romana, u kome će zabeležiti sve teške trenutke kroz koje je do sada prošla.

Mila Mihajlović, rođena je 2005. u Subotici. Autorka, aktivistkinja, amaterska glumica i učenica završnog razreda srednje škole. Piše od svoje 7. godine, kada je i počela da objavljuje svoje školske sastave i poeme u lokalnim novinama. Svoju prvu knjigu, zbirku poezije ,,Večni Trag” objavila je sa 14. godina. Knjiga je nagrađena “Pegazom” za najbolju zbirku poezije 2021. godine.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button