КосовоНасловна

Новинару Т а н ј у г а забрањен улазак на КиМ како би извештавао о посети патријарха

Косовска полиција је данас на прелазу Мердаре нешто после 15 часова забранила новинару агенције Т а н ј у г Анђелку Утјешановићу да уђе на територију Косова и Метохије како би извештавао о посети патријарха Порфирија светињама на КиМ.

Утјешановић је путовао на КиМ заједно са делегацијом СПЦ у којој је био и патријарх и без икаквог образложења је враћен са административног прелаза, иако је раније био најављен као члан делегације.

Службеници полиције Косова су на административном прелазу рекли Утјешановићу да изађе из кола и саопштили му да не може да настави даље, јер му је влада у Приштини забранила да уђе на КиМ.

Када им је Утјешановић затражио образложење, рекли су да га ни они немају и да само спроводе одлуку приштинских институција.

Утјешановић је одбио да потпише документ о одбијању уласка на територију КиМ.

Патријарх Српске православне цркве Порфирије започео је посету Косову и Метохији, где ће заједно са српским народом дочекати Божић.

Патријарх Порфирије прво ће обићи Пећку патријаршију, а током боравка на КиМ посетиће и Високе Дечане, Грачаницу и друге манастире.

Српски патријарх ће на Божић служити архијерејску литургију у седишту СПЦ у Пећкој патријаршији.

Извор: Т а н ј у г; Фото: Т а н ј у г/АП

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон