Косово

Одбор за помоћ КиМ: Покренута хуманитарна акција преко Представништва Српске у Бечу за помоћ деци на КиМ

На свечаном пријему у Представништву Републике Српске у Бечу, поводом 32 године проглашења Устава Републике Српске, покренута хуманитарна акција преко Представништва, Савеза Срба и многобројне српске дијаспоре у Аустрији “Сваки Србин један евро месечно за помоћ српској деци и младима на Косову и Метохији, саопштио је Одбор за помоћ Косову и Метохији.

“У организацији Представништва Републике Српске у Бечу председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бања Луке Милорад Арлов састао се и званично договорио о свим детаљима са шефом Представништва Републике Српске у Бечу Младеном Филиповићем и председницима српских удружења и српских клубова Савеза Срба Аустрије, који ће проводити на иницијативу Одбора ову велику хуманитарну акцију”, наводи се у саопштењу.

Истичу да прве донације очекују убрзо, а биће усмерене за децу и младе са потешкоћама у развоју, кориснике Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици.

“Након тога биће усмерене на велике пројекте Одбора усмерене за Србе на Косову и Метохију и њихов опстанак у јужној српској покрајини. Верујемо да ће се многи укључити у овај велики пројекат, позивамо и друге Савезе Срба у дијаспори да се прикључе српској дијаспори Аустрије” рекао је Арлов.

Арлов је шефу Представништва Републике Српске у Бечу Младену Филиповићу поклонио икону са ликом Светог Стефана израђену на Косову и Метохији и освештану у манастиру Грачаница, додаје се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон