КосовоНасловна

Одложен почетак суђења групи Срба оптужених за наводни тероризам

Због недостављања комплетних оптужних списа на српском језику, у Основном суду у Приштини одложено је почетно суђење за више Срба са севера Косова и Метохије, који су оптужени за наводни тероризам. Осумњичени су за напад на канцеларију Општинске изборне комисије у Северној Митровици 2023. године.

Одлагање изјашњавања оптужених М. М., Д. П., А. В. и М. В., по наводима оптужнице, затражили су њихови браниоци, указујући да су од тужилаштва добили непотпуну документацију на српском језику.

Због недостављања комплетних оптужних списа на српском језику, у Основном суду у Приштини одложено је почетно суђење Милуну Миленковићу, Дејану Пантићу, Александру Влајићу и Миломиру Вакићу са севера Косова и Метохије, оптуженим за наводни тероризам.

Наредно рочиште заказано је за 30. јануар, до када из тужилаштва треба да преведу комплетну документацију.

Адвокат Предраг Миљковић захтевао је од суда да се његовом брањенику М. М. промени мера судског у кућни притвор, уз јемство.

М. М. је међу оптуженима једини и даље у притвору, док се остали бране са слободе.

Преостали оптужени бивши су припадници косовске полиције.

Четворо Срба из Косовске Митровице тужилаштво терети за наводно учешће у „терористичком нападу“ на канцеларије Општинске изборне комисије у Северној Митровици 2023.

„Окривљени М. М., А. В., Д. П. и М.В., са још неидентификованим лицима, извршили су терористички напад бацивши две ручне и две шок бомбе у правцу поменуте високе службе (ЦИК), у ком случају је експлодирала једна граната и две шок бомбе, при чему су причињени значајни материјални губици и озбиљно угрожени животи службеника ЦИК-а и полицајаца“, наводи се у делу оптужнице објављеном у децембру прошле године.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон