Косово

Одржан хуманитарни Васкршњи базар у Ораховцу

У порти цркве Успења Пресвете Богородице у Ораховцу је током претходна два дана организован хуманитарни базар. Прикупљена средства су намењена за радове при овој цркви, првенствено за изградњу трема у порти.

Ораховац је у претходна два дана посетило више стотина људи од којих су многи учествовали на базару. Дечаци и девојчице из Ораховца продавали су своје цртеже, нашарана ускршња јаја, шараљајке и остале креативне радове настале у претходној недељи.

Акцији коју је предложила професорица у гимназији Ораховац ,Оливера Радић, а благословио свештеник Милан Станојевић, одазвали су се многи родитељи са својом децом, породице из Ораховца и Велике Хоче, ,,Гимназија Ораховац”, ОШ ,,Светозар Марковић” из Велике Хоче, вртић ,,Наша радост”. На базару су учествовали ходочасници који су током викенда посетили Ораховац, куповали изложене радове или прилагали новац у кутију намењеној за овај догађај.

Базар су започели чланови колектива као и ученици гимназије у Ораховцу који су први припремили радове за продају али су и први куповали и прилагали новац.

Деца из вртића ,,Наша радост” учествовала су на базару тако што су такође припремила цртеже, скице, нашарана ускршња јаја и слично. Она су заједно са својим васпитачицама продавала радове и на тај начин успешно учествовала у овом подухвату.

Поред мештана Ораховца као и добрих људи из разних крајева који су учествовали на базару, своју солидарност показао је колектив основне школе ,,Светозар Марковић” из Велике Хоче, који је заједно са ученицима припремио радове који су се овом приликом продавали. Једна од наставница у овој школи, Милена Петровић, казала је за наш радио да је хуманост дужност свих људи, као и брига и саосећање према другим људима.

,,Хуманост је дужност свих нас. Дужност је брига и саосећање према другим људима. Човек се не рађа хуман, већ то временом учи уз лепо васпитање и дела од стране родитеља, учитеља и наставника чија обавеза досеже већи ниво. Наше мало некоме значи много!”, поручила је Милена.

Професорица из гимназије Ораховац, Оливера Радић, захвалила се свим установама као и појединцима који су учествовали на базару, од људи и деце из Ораховца и Велике Хоче па до гостију који такође редовно показују своју хуманост и пажњу према људима у овом месту.

Извор: Радио Гораждевац

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон